Keňa Víza

Vízová povinnosť

Možnosť zakúpenia turistického víza na letisku pri vstupe do krajiny za cenu 50 USD. (Viacvstupové vízum je možné zakúpiť za dvojnásobok ceny.) Cena tranzitného víza (platné 7 dní) je 20 USD. Na imigračných úradoch v Nairobi, Lamu, Kisumu a Mombase je možné predĺženie pasu resp. obnovenie víza. Platnosť cestovného pasu minimálne pol roka po ukončení plánovaného pobytu v Kenskej republike je podmienkou. Odporúča sa medzinárodný očkovací preukaz (očkovanie proti žltej zimnici). Pri vstupe do krajine sa nevyžaduje preukázanie finančných prostriedkov na dobu pobytu.

Potrebné dokumenty

  • cestovný pas s platnosťou min. 6 mesiacov
  • 1× vyplnený formulár Veľkej Británie
  • 1× foto pasového formátu
  • rezervácia spiatočnej letenky

Veľvyslanectvo

Veľvyslanectvo SR
Milimani Road
P.O.BOX Nairobi
Keňa
tel: +254 733 637 355
fax: +254 20 / 2712956
www.foreign.gov.sk

Zahraničné veľvyslanectvo

Veľvyslanectvo v Keni
Neulinggasse 29/8
A - 1030 Viedeň
Rakúsko
tel: 0043/1 /712 3919
fax: 0043/1 /712 3922